In combinatie met de sunless tanning van Infinity Sun mag je bepaalde producten niet gebruiken. In het bijzonder hebben we het over verzorgingsproducten waarin siliconen en/of minerale oliën verwerkt zitten. Deze bestandsdelen zijn eerst en vooral ongezond voor de huid en ten tweede mag u ze minstens 7 dagen voor een tanning niet meer gebruiken alsook niet nadien omdat ze de bruine teint laten vervagen. Helaas zitten deze ingrediënten in bijna 90% van de cosmetische producten (bodylotions, dagcrèmes, zonnecrèmes, deodorants, schampoo’s, douchegels,…).
Kijk de verpakking na van uw producten. Ziet u ergens een woord eindigen op -cone of -xane? Dan mag u dit product niet gebruiken in combinatie met infinity sun. Het meest voorkomende ingrediënt is dimethicone en siloxane. Hieronder een specifieke lijst met producten die u moet vermijden!

SILICONEN: Cetearyl methicone, Cetyl Dimethicone, Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone), Dimethiconol Stearyl, Stearoxy Dimethicone, Amodimethicone, Trideceth-12,C etrimonium Chloride, Trimethylsilylamodimethicone., PEG Dimethicone Copolyol, PEG Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, PEG Lauryl methicone copolyol.

MINERALE OLIEN: Micro Wax Ozokerit Ceresin Eucerin, Cera microcristallina Isoparaffin (C11-12-13-14) Eucerit Microcrystalline wax Ozokerite Paraffinum-liquidum, petrolatum, Parrafinum-subliquidum PVP/VA copolymeer Acetone (Aceton) Ceresin Propyl alchol/ Propanol Isopropanol/Isopropyl alcohol

Siliconen wordt gebruikt om een product te verdunnen en gladheid toe te voegen. In principe heeft het gebruik geen directe voor- of nadelen maar het laat een film achter op de huid waardoor Infinity Sun niet gelijkmatig kan doordringen. Ook breekt de silicone de bruine kleur af. Minerale oliën daarentegen kunnen op lange termijn schadelijk zijn voor de huid. Mineraal klinkt misschien wel gezond maar deze oliën zijn afkomstig van aardolie en petroleum en horen niet thuis op de huid. De enige reden waarom deze bestandsdelen nog verwerkt worden in cosmetica is omdat het erg goedkoop is. De cosmetica industrie is erg winstgevend en daarom machtig.

Kies bijgevolg voor verzorgingsproducten die 100% biologisch/organisch zijn en geen parabenen, minerale oliën of siliconen bevatten.

Goedgekeurde producten:
– Infinity sun (verkrijgbaar bij Chabelle)
– Earth line (verkrijgbaar bij Chabelle)
– Sanex zero%
– Nivea pure & Natural
– Korres
– Kneipp
– Weleda
– Dr. Hauschka
– Dr. Organic
– Treets
– Cattier-Paris