Loop jij ook wat verloren in het enorme aanbod make-up trends voor dit voorjaar? Ben je niet helemaal zeker welke kleuren en technieken in de mode zijn? Maak je geen zorgen, wij zochten voor jou de must have make-up trends voor dit voorjaar uit. Relax, sit back and enjoy ladies.

Wij dames, jong of ouder, hip en trendy of sportief, luid en opvallend of eerder bescheiden, willen dit voorjaar slechts één duidelijke boodschap de wereld in gooien: “wij zijn op en top vrouw en we love it!”. De make-up trends voor dit voorjaar helpen ons hiermee alvast een hele stap vooruit.

3 “to die for” voorjaarslooks

Naast de vele basic en mix and match looks kunnen we voor dit voorjaar 3 hoofd looks onderscheiden gaande van minimalistisch naturel tot over the top contrasterend metallic and glamorous. Of hou jij meer van een moderne retro look? Je vindt er vast en zeker eentje die perfect bij jou en je outfit past.

Look 1 - Minimalistisch naturel:

Beeld je de breekbaarheid  van het gezicht van sprookjesachtige elfjes en engeltjes in. Denk zachte, subtiele kleuren afgewerkt met een prachtige glans. Je bent natuurlijk jezelf en toch nog net ietsje mooier.

Max Factor voor Valentino

De basics voor het creëren van deze prachtige look zijn de volgende:

GELAAT

- Breng een mooie maar transparante foundation met lichtreflectie aan. Deze basis  zorgt ervoor dat je  huid niet bedekt wordt maar wel vereffend en onzuiverheden worden gecamoufleerd. Dankzij lichtreflectie zal je huid extra stralen en gezond ogen. Kortom gewoon een mooiere versie van jezelf. Vergeet je foundation niet te fixeren met een matte poeder.

 

Foundation met lichtreflectie: Chanel Vitalumière (www.chanel.com) verkrijgbaar in 9 verschillende tinten

Fixerend los poeder: M.A.C. set powder (www.maccosmetics.be)

 

- Eventuele extra onzuiverheden, roodheid of donkere randen werk je weg met een concealer die een tint lichter is dan je huidskleur. Voor deze look adviseren we een concealer met highlight.

- Lift je wenkbrauwen met een mooie, glanzende highlight, doe hetzelfde op de jukbeenderen. Experimenteer eens door in het binnenste van je ooghoekjes tevens een kleine highlight aan te brengen. Dit maakt je blik heel open. Een highlight op de welving van je bovenlip zal ook prachtig staan.

 Highlighting concealer: Maybelline Dream Lumi Touch (www.maybelline.com) verkrijgbaar is 6 tinten

 

Highlight: M.A.C. special reserve (poedervariant) (www.maccosmetics.be), M.A.C. strobe cream (crème)

 

- Om je gezicht meer diepte te geven gebruik je een bronzer die iets donkerder is dan je eigen huidskleur en breng je een subtiele shading aan net onder je wang. (let op, hou voldoende afstand van je mond, anders creëer je een ingevallen gezicht)

- Breng een zachte, natuurlijke blush aan op je wangen. Licht roze en zacht perzikkleuren met een glansje zijn ideaal voor deze naturel-look.

 

Zacht rose blush: Max Factor Miracle touch creamy blush in soft pink (www.maxfactor.nl)

 

 

OGEN

Beige, gouden, licht roze en perzikkleurige oogschaduwtinten met een subtiele glans passen perfect bij deze look. Breng de oogschaduw aan over het gehele ooglid en werk voldoende uit. Wil je net dat extraatje? Breng dan aan het uiteinde van je arcadeboog een iets donkere oogschaduw aan en werk deze uit naar de buiten- en bovenkant toe. Let wel, doe dit subtiel en zorg voor een vlotte overgang in je kleuren. Werk het geheel af met een fijn laagje mascara.

Poeder oogschaduw met naturel glans: M.A.C. Crystal Avalanche (www.maccosmetics.be)

 

 

LIPPEN

- Ook je lippen wil je voor deze look natuurlijk houden, gebruik nude of licht roze en perzik kleuren.

Look 2 – Contrast:

Wil je toch net iets meer dan een naturel look? Dan is de contrast look misschien wel iets voor jou. In tegenstelling tot vorig jaar waarin we het hele gezicht wilden laten spreken, laten we dit voorjaar slechts één deeltje van ons gezicht opvallen. Met de contrast look zetten we ofwel de ogen met een over the top metallic smokey eye, ofwel de lippen met felle kleuren (van oranjerood tot wijnrood en zelfs blauw en paars) in de kijker.  Wij kozen net als Dior voor het accentueren van de lippen met knallende zomerkleurtjes.

Max Factor voor Valentino

Hoe creëer je contrast op basis van de minimalistisch naturel look?

OGEN

- Zet je ogen iets zwaarder aan door een fijn eyelinerstreepje aan te brengen op je bovenste ooglid. Breng subtiel een kleine hoeveelheid donkere oogschaduw aan op je buitenste onderste wimpers. Let wel, houd je ogen natuurlijk.

Gepigmenteerde eyeliner: Inglot Soft Precision Eyeliner (www.inglotcosmetics.com)

Waterproof langhoudende eyeliner Carbon black: Gosh Let’s twist (www.goshcosmetics.com) verkrijgbaar in 11 kleuren

Metallic Smokey eye pallet nr. 10 Amethyst Ablaze: Maybelline Eye Studio Color Explosion(www.maybelline.com) verkrijgbaar in 5 verschillende kleurpalletjes

LIPPEN

- Om je lippen langdurig te laten glanzen breng je een lippotlood als basis aan op gans je lippen. Kies hiervoor alvast de kleur van je lipstick. Maak een mooie en nauwkeurige contour van je lippen en kleur daarna in.

- Breng een lipstick aan in de gewenste fel roze, rode of oranje kleur. Werk af met een prachtige glanzende, transparante gloss om een extra langhoudend effect te creëren.

Contour lippotlood: Max Factor Colour Elixir Lip Liner in Red Rush (www.maxfactor.nl)

Oranje lipstick: Catrice Ulitmate Colour Princess Peach (www.catrice.eu)

Langhoudende lipstick: Max Factor Lipfinity (www.maxfactor.nl) verkrijgbaar in 8 verschillende knalkleurtjes

 

Look 3 – Retro met een moderne twist

Als derde hoofd look ontdekken we ondermeer bij Nina Ricci een retro creatie met een moderne knipoog. Herinner je Marilyn Monroe als typische fifties representatrice met fel rode lippen, zwaar aangezette arcadeboog en volumineuze wimpers? We blijven dit voorjaar deze look als basis gebruiken maar we leggen het accent slechts op of de lippen met beskleuren of de ogen met extra donkere en dikke wenkbrauwen met volle wimpers a là Twiggy.

Max Factor voor Nina Ricci

Zo transformeer ook jij je gezicht naar een moderne vintage look:

LIPPEN

- Kies je ervoor om je lippen net dat beetje extra te benadrukken? Breng dan een prachtige beskleurige (bijv. framboos, kers) lipstick aan en houdt je ogen naturel (cfr. minimalistisch naturel).

14hr lasting lipstick: Maybelline Superstay 14HR lipstick (www.maybelline.com) verkrijgbaar in 20 beskleuren

Naturel lipstick nr. 52 “in the nude”: Essence (www.essence.eu)

Glanzende easy to apply oogschaduw stick “Love that sunrise”: Gosh Shimmering and Waterproof Stick eye shadow (www.goshcosmetics.com) verkrijgbaar in 16 kleuren

 

 

- Breng een zachte beskleurige oogschaduw aan over je gehele ooglid en werk zacht naar boven en buiten toe uit.

- Ook je wangen wil je zacht accentueren met een mooie licht roze kleur.

OGEN

Wil je liever je ogen extra in de kijker zetten?

- Geen probleem, breng een vollere lijn eyeliner aan op je bovenste ooglid, zet je arcadeboog aan met een donkere oogschaduw en maak je wimpers lang en vol met voldoende mascara.

- Als final touch borstel je je wenkbrauwen en zet je ze voldoende dik aan met een donkere oogschaduw.  Let wel, kies een kleur slechts één tint donkerder dan je haarkleur.

- Hou de rest van je make-up naturel en maak zeker je lippen op met een nude kleur.

 

Volumineuze mascara: Max Factor false lash effect fusion mascara (www.maxfactor.nl) verkrijgbaar in zwart

 

 

Of je nu voor een naturel, contrasterende of eerder vintage look gaat, dankzij onze make-up tips en tricks zal ook jij stralen dit voorjaar.  Wij zijn alvast wild enthousiast over deze looks en gaan dan ook volop experimenteren met onze vrouwelijkheid.

We wensen je veel plezier met het creëren van jou favo voorjaarslook.


[top]
Geef een reactie