Dé grote dag komt er aan en je wil er op je allerbest uitzien! Dat klinkt waarschijnlijk als toekomstige bruid zeer herkenbaar. Voordat je vol enthousiasme allerhande beauty rituelen gaat uitvoeren, geven wij jou de do’s en don’t op een rijtje zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Een bruin kleurtje
Een bruid kleurtje staat uiteraard beeldig bij een witte of champagnekleurige jurk. Maar let wel op dat het bruine tintje jouw grote dag niet verpest! Vermijd de zon(nebank) een week voor DE dag! De stralen verlagen je weerstand en dat in combinatie met huwelijksstress kan uitslag en koortsblazen in de hand werken! Geen last van koortsblazen of pukkeltjes? Let dan toch op met verbranding. Ook al heb je een erg getalenteerde make-up artieste, make-up blijft nu eenmaal niet zitten op een rood verbrandde of vervelde huid.

Kies je liever voor een gezonder alternatief? Ga dan voor een zelfbruiner of ga op bezoek bij een spray tan cabine. Test de zelfbruiner minstens 1 maand voor het huwelijk uit om na te gaan of het effect bij jou past. Een kleurtje blijft ongeveer 5 à 7 dagen mooi zitten . Laat je bij voorkeur 3 à 4 dagen voor je huwelijksdag behandelen met bruinen zonder zon. Op die manier kunnen ongewenste effecten al wat weggetrokken zijn, gaat de kleur niet af aan je jurk en treden er nog geen vlekken op door vernieuwing van de huid.
Tip: Voordat je zelfbruiner aanbrengt, scrub je heel het lichaam om dode huidcellen te verwijderen. Een opeenstappeling van dode huid zorgt voor strepen en vlekken! 

Een stralende huid
Een stralende huid draagt bij tot een verzorgd en mooi uiterlijk. Helaas lijdt onze huid onder stress en slapeloze nachten. Net datgene wat de planning van een huwelijk jou kan bezorgen! Zorg ervoor dat je gelaat de nodige hydratatie en rust krijgt! Start 6 maanden voor het huwelijk met enkele sessies gelaatsverzorging bij een schoonheidsspecialiste zodat jouw huid tegen de huwelijksdatum volledig in balans en topconditie is. Degenen die een goedkoper alternatief zoeken, kunnen uiteraard ook zelf aan de slag gaan met een geschikte dagcrème, maskertje en scrub!
Tip: investeer in de  reinigings- en verzorgingsproducten die bij jouw huidtype passen! 

Een open blik
Onze ogen verraden als eerste tekenen van vermoeidheid. Zorg dat jouw kijkers oogverblindend en fris ogen!
Epileer één week voor het huwelijk de wenkbrauwen in de gewenste vorm. Geen idee hoe je er aan moet beginnen? Doe het dan niet! Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste en laat overtollige haren met het pincet of met hars weghalen. Epileren vlak voor de huwelijksdag doe je beter niet, de huid kan immers rood en gezwollen zijn.

Leg de avond voor de grote dag twee lepeltjes in de ijskast. Tracht daarna voldoende slaap te krijgen want dit doet wonderen voor onze uitstraling! Word je toch wakker met een slaperige blik? haal de lepeltjes uit de ijskast en leg deze op de wallen onder je ogen. Enkele seconden later zie je er al veel frisser uit!

Heb je toch last van rode ogen? Geen nood, de visagiste weet raad!
Tip: Gebruik een huidskleurig oogpotlood om de binnenste waterranden van het oog te omlijnen! Vermijd ook groene oogschaduwkleuren, deze tinten zullen roodheid versterken. 

 


[top]
Geef een reactie